marți, 17 martie 2009

Se reunește anul acesta The Stone Roses?

Astăzi a început să circule zvonul conform căruia The Stone Roses ar plănui să se reunească spre finele acestui an. The Mirror susține că trupa din Manchester se va reuni pentru 21 de concerte britanice ce vor avea loc în vara acestui an. Conform ziarului o sursă ar fi declarat că: ”a durat destul ca solistul Ian Brown să fie de acord, dar în cele din urmă a convenit. Restul trupei era deja hotărâtă să accepte, mai ales din clipa în care a realizat despre ce sumă ar fi vorba.” De asemenea ar putea fi vorba și despre un concert în cadrul Festivalului de la coachella, deși până în acest moment grupul nu se află pe lista celor confirmați. Festivalul de la Coachella va debuta în 31 de zile, 17-19 aprilie 2009 și va reprezenta cea de-a 20-a aniversare de la lansarea albumului omonim cu care trupa a debutat.


În ciuda zvonurilor legate de o posibilă reunire, există toate motivele să credem că Ian Brown își va duce la bun sfârșit albumul solo la care tocmai lucrează. De asemenea mai este la fel de probabil ca programarea concertelor pe perioada verii să îi ridice probleme și chitaristului John Squire, care va participa la o mare expoziție de artă, ce va fi vernisată pe 5 iulie la Gallery Oldham. În luna ianuarie Squire declarase către NME.COM că anul acesta se va concentra pe cariera sa artistică. ”Am o mare expoziție în Oldham, alta în Austria și alta la Tokyo, la finele acestui an”. De asemenea Squire a mai declarat că în ultima perioadă nu prea a mai cântat la chitară, concentrându-se asupra artei.

luni, 16 martie 2009

A Camp lansează ”Colonia” și pornesc în turneu american

A Camp au anunțat că vor porni în primul lor turneu american primăvara aceasta. Trupa, a cărei solistă este Nina Persson de la The Cardigans își va promova astfel albumul de debut, ”Colonia”, care va fi disponibil în SUA începând din 28 aprilie 2009.

Turneul va începe la Bowery Ballroom din New York pe 26 mai 2009 urmând apoi să ia cu asalt Boston, Philadelphia, Chicago, Denver, Seattle și Portland înainte de a ajunge în Los Angeles, unde vor cânta pe 15 iunie.

The Maccabees au anunțat titlul celui de-al doilea album

The Maccabees au dat publicității titlul celui de-al doilea album al lor ”Wall of Arms”, album ce va fi lansat pe 4 mai 2009. Lansarea celui de-al doilea album al trupei urmează celui din 2007, ”Colour It In” și va fi prefațat de un single ”Love You Better”, care va ieși pe piață pe 27 aprilie.

Wall of Arms” a fost produs de Markus Dravs (Bjork, Arcade Fire) în mai multe orașe ale lumii, inclusiv în Paris și Liverpool. Titlurile pieselor de pe noul album sunt:

Love You Better

One Hand Holding

Can You Give It

Young Lions

Wall Of Arms

No Kind Words

Dinosaurs

Kiss And Resolve

William Powers

Seventeen Hands

Bag Of Bones

Între timp, trupa se află într-un turneu britanic.

Per Yngve Ohlin de la Mayhem înfioară chiar și după moarte

Pentru toți iubitorii de curiozități iată una hard-core. Violența rezultată din universul balck metalului norvegian de la începutul anilor '90 mai are încă puterea de a îngheța până și sângele celor mai curajoși dintre noi.

Este vorba despre sinuciderea din 1991 a lui Per Yngve Ohlin (alias Dead), vocalistul trupei Mayhem. Trupul său neînsuflețit a fost găsit de către colegul său de trupă Euronymous, care a fotografiat cu mult calm scena carnagiului. Una dintre aceste imagini a aajuns să fie postată pe unul dintre albumele trupei, ”Dawn of the Black Hearts”.

Chris Cornell și Timbaland, doi străini până la ”Scream”

Chris Cornell a declarat pentru NME.COM cum a reușit să facă echipa insolită cu Timbaland, dezvăluind că în realitate nu l-a mai întâlnit niciodată pe producător până în clipa când au intrat împreună în studio. Cei doi au colaborat la noul album solo al fostului solist de la Soundgarden, probabil cea mai bună voce în rock-ul actual.


Entuziasmat, Cornell declară că "el, [Timbaland] poate face orice! Scoate un beat din nimic – lovind un perete sau o cutie. În cea de-a doua zi de studio câțiva au venit cu găleți și tigăi și lopețele de bucătărie pe care le-am conectat la amplificatoare. Lucrul ăsta a ieșit pe album."

Cornell a mai declarat că a intrat în contact cu producătorul prin intermediul unui prieten, fără să stea de vorbă între patru ochi înainte de începerea înregistrărilor. "Un prieten de-al meu era bun prieten cu vărul lui Timbaland, care îi conduce casa de discuri. Pe el nu l-am întâlnit. Am avut doar o convorbire telefonică după care am intrat în studio și am început să lucrăm. E vorba despre o convorbire telefonică de zece minute - nu am vorbit cu casa de producție.”

Fostul membru al trupelor Soundgarden și Audioslave își compară albumul cu ”The Wall” al celor de la Pink Floyd la nivelul conceptului și al pieselor nefragmentate, fiind pentru el o nouă linie ”dramatică”. ”S-a crezut că ar fi vorba despre beat-urile lui Timbaland cu câteva riffuri turmentate de chitară și cu mine cântând peste" a mai spus Cornell. "Nu cred că se aștepta cineva să mergem atât de departe în direcția în care am ajuns.”

Cornell tocmai a avut de curând o dispută cu Trent Reznor, strategul din spatele Nine Inch Nails și Marilyn Manson, care a declarat că albumul 'Scream' îl face să se simtă "nefiresc". Subscriu. Timbaland a îngropat rock-ul iar Cornell l-a vândut, distrugându-și chitara nu cu evlavia lui Hendrix sau a celor de la The Who, ci cu indiferență. Evident, cu banii de pe ”Scream” își va lua sute de chitări care pentru el nu au nici o valoare. Beat-ul să trăiască.

Gerard Way a ales scenaristul pentru BD-ul său ”The Umbrella Academy”

Gerard Way, solistul trupei My Chemical Romance a ales deja scenaristul căruia îi va reveni sarcina de a rescrie pentru marele ecran scenariul filmului ce are la bază banda sa desenată ”The Umbrella Academy”. Universal Picture a pus rapid mâna pe drepturile de ecranizare ale multipremiatei benzi desenate de Way.

Într-un interviu Way a precizat că ”este un scenarist, un mare scenarist pe numele său Mark Bomback - iar este este cel care ne-ar place să scrie scenariul”. Printre reușitele anterioare ale lui Bomback se numără 'Live Free Or Die Hard' (lansat în Marea Britanie sub titlul 'Die Hard 4.0') dar și 'Deception' și viitorul 'Return To Witch Mountain'. Way însuși a susținut în multe rânduri că nu dorește ca el să rescrie scenariul.

"Nu am vrut pentru că sunt de părere că a fost suficient să fac BD-ul. Pentru mine s-a terminat. Nu vreau să rescriu”. Cu toate acestea nu neagă că și-ar dori să se țină în apropierea proiectului. "Am fost prezent la fiecare întâlnire, am ajutat la alegerea scenaristului, am trecut prin toate. Am fost acolo efectiv tot timpul. În cele din urmă vreau ca regizorul filmului să își exprime propria viziune."

marți, 10 martie 2009

”No Line on the Horizon” de la U2 pornește de pe locul 1 în topul britanic al albumelor

U2 au înregistrat cel de-al zecelea album clasat pe prima poziție a topurilor britanice. ”No Line On The Horizon”, a debutat pe 8 martie 2009 în fruntea topului britanic al albumelor.

Această reușită îi pune pe cei patru irlandezi pe picior de egalitate cu The Rolling Stones și Madonna, ambii cu zece albume situate pe prima poziție. Elvis Presley a ocupat de 11 ori prima poziție iar The Beatles de 15 ori.

Lars Ulrich a piratat ultimul album Metallica

Lars Ulrich, bateristul celor de la Metallica, cel care în 2000 a fost vârful de lance al procesului intentat de grup site-ului Napster a recunoscut că a downloadat ilegal cel mai nou album Metallica, ”Death Magnetic”. Ulrich a recunoscut celor de la VH1 că a downloadat ilegal albumul la câteva zile după ce acesta s-a scurs pe Internet, mai precis în luna septembrie a anului trecut.

Ulrich nu a dezvăluit însă la ce motor de download a apelat. ”Stăteam de capul meu și downloadam Death Magnetic, doar așa să văd cum se face. Mi-am zis ceva de genul: uau, așa funcționează! Mi-am zis că dacă e cineva care să aibă dreptul să downloadeze gratis albumul acela sunt eu. Am descoperit asta la două, trei zile după ce s-a scurs. Și atunci mi-am zis, știi ce, trebuie să văd cum se face. M-am apucat de treabă și o jumătate de oră mai târziu aveam Death Magnetic în propriul meu calculator. A fost de-a dreptul ciudat!

Pieter Bruegel mai bun decat graficienii momentului...

Printre albumele care din punct de vedere muzical m-au fascinat în 2008 omonimul de la Fleet Foxes a ocupat un loc aparte, mai cu seamă datorită faptului că pe acest segment nu a mai avut alt competitor. Taman bine când credeam că singura trupă folk-rock de ținută a fost și rămâne Simon și Garfunkel, iată, Fleet Foxes mi-au întrecut așteptările.


Asta însă nu înseamnă că acum mă voi extazia de bucurie că anul trecut și-au adjudecat trofeul Best Art Vinyl, acordat anual de Artvinyl.com, companie ce produce rame pentru discurile vechi. Coperta cu pricina nu este altceva decât un fragment din ”Proverbe Olandeze”, celebrul tablou al lui Pieter Bruegel, fără nici un fel de retuș sau pastișă care să transforme imaginea cu pricina în altceva decât clasicul de mare valoare. Mi se pare logic ca această copertă de disc să câștige detașat competiția cu alți artiști contemporani, care, probabil dacă ar fi știut cu cine se luptă ar fi renunțat din start la competiție. Să-i lăsăm însă pe americani să se minuneze mai departe de clasamentul celor mai bune coperți pe 2008, dar să-i avertizăm totuși că Bruegel e mort de ceva vreme.

Iată și topul 10, mai precis topul celor 9 care și-ar fi disputat titlul, dacă nu ar fi concurat cu Bruegel:

1. Fleet Foxes – 'Fleet Foxes'

2. Roots Manuva – 'Slime And Reason'

3. Coldplay – 'Viva La Vida Or Death And All His Friends'

4. Goldfrapp - 'Seventh Tree'

5. Elbow – 'The Seldom Seen Kid'

6. Metallica – 'Death Magnetic'

7. Bloc Party – 'Intimacy'

8. Low Motion Disco – 'Keep It Slow'

9. Santogold – 'Santogold'

10. Zombie Zombie – 'Dog Walker'

Daniel Făt se dă în spectacol

SĂ NU ZICEȚI CĂ NU AȚI ȘTIUT:
joi, 12.03.2009, orele 20, e seara de cânt-tare "free folk-up comedy" cu DANIEL FÃT (și prietenii) - Club Nautilus (str.Popa Nan nr. 48).

Pt. rezervări și informații:
http://www.restaurantnautilus.ro/
0728867744 / 0730603255

http://www.youtube.com/watch?v=7EIhd8qxh0s

”Further Complications”, numele celui de-al doilea album solo Jarvis Cocker

Jarvis Cocker a anunțat că cel de-al doilea album solo se va numi ”Further Complications”. Cel de-al doilea album solo al artistului, urmându-i celui din 2006, ”Jarvis” a fost produs în Chicago de Steve Albini, renumit pentru colaborarea sa cu Nirvana, Pixies, The Breeders și urmează să fie lansat pe 18 mai 2009.

Printre piesele ce și-ar putea găsi locul pe acest album se numără: 'Angela', 'Pilchard', 'I Told You Twice (Leftovers)', 'Hold Still', 'Fuckingsong', 'Further Complications' și 'You're In My Eyes (Discosong)'. În luna iunie fostul solist al celor de la Pulp va porni într-un scurt turneu britanic.

duminică, 8 martie 2009

Madonna, croitoreasa cea vitează

Se spune că Madonna ar urma să facă echipă cu designerul Christian Audigier pentru o colecție ce ar urma să fie integrată în linia vestimentară Ed Hardy.

Cântăreața, o ferventă amatoare de tricouri Ed Hardy va produce tricouri cu tatuaje sau alte obiecte vestimentare încrustate cu cristale ce vor fi incluse în linia Ed Hardy, transmite Elle.

Audigier lucrează în momentul de față pentru Michael Jackson și vestimentația pentru viitorul său turneu. Madonna mai este ”vinovată” de o colecție de această dată mult mai conservatoare, pentru lanțul de magazine H&M.

Kings of Leon o detronează pe Leona Lewis în topul downloadurilor

Cea mai downloadată piesă la ora actuală în Marea Britanie este ”Sex on Fire”, de la Kings of Leon, care a detronat-o pe Leona Lewis cu a ei ”Bleeding Love”. Single-ul a fost lansat anul trecut, în luna septembrie, până în preyent fiind downloadată legal de peste 547.000 de persoane, relatează cei de la The Sun.

Grupul american se află deja pe prima poziție în ceea ce privește cel mai bine vândut album digital în Marea Britanie, al tuturor timpurilor. Albumul recent, ”Only By the Night” a înregistrat vânzări de peste 152.000 unități.

Cu titlul de curiozitate, singurul cover pe care cei de la ab4 l-au interpretat la Budapesta, cu ocazia concertului de pe vaporul A38 a fost chiar ”Sex on Fire”, hitul celor de la Kings of Leon.

miercuri, 4 martie 2009

Chris Martin regretă cântecul oferit Nataliei Imbruglia

Chris Martin, solistul trupei Coldplay şi-a mărturisit dezamăgirea urmare a faptului că i-a dat Nataliei Imbruglia o piesă despre care susţine că ar fi putut deveni "cel mai bun cântec Coldplay al tuturor timpurilor". Se asteaptă ca această piesă să fie primul single de pe noul album al lui Natalie Imbruglia, 'Come To Life', care, este foarte posibil să se numească 'Scars'.

"Ne sâcâie puţin faptul că am dat cel mai bun cântec Coldplay al tuturor timpurilor" a glumit Martin într-un interviu pentru Heraldsun.com.au. "Dar urmare a faptului că suntem toţi prinşi nu ne-am putut noi ocupa de asta. Jumătate din mine îşi doreşte încă să nu fi dat piesa. Dar sună minunat cântată de ea. Cred că are un talent unic şi o voce unică de asemenea. "

Albumul 'Come To Life' este aşteptat să fie lansat în luna mai.

Sigur Ros responsabili de coloana sonoră a filmului "Ondine" de Neil Jordan

Clăparul grupului scandinav Sigur Ros, Kjartan Sveinsson lucrează deja la coloana sonoră a noului film regizat de irlandezul Neil Jordan, "Ondine". Pe lângă coloana sonoră, Sigur Ros va contrinui cu câteva cântece la filmul care îl are în rolul principal pe tot irlandezul Colin Farrell.

Filmul ‘Ondine’ spune povestea unui pescar irlandez care prinde în năvoadele sale o femeie despre care crede că ar putea fi sirenă.

La finele anului trecut grupul Sigur Ros a lansat în ediţie de lux cel de-al cincilea său album.

Pedro Negrescu în prima călătorie a "Locomotivei Jazz" la Budapesta


Vineri, 27 februarie 2009, de la ora 20.00, Institutul Cultural Român din Budapesta, în colaborare cu Muzeul Comerţului şi al Industriei Turistice şi Institutul Slovac din Budapesta a organizat „prima cursă” a Locomotivei Jazz cu oprire în Budapesta. Locomotiva a călătorit cu vagoane din România, Slovacia şi Ungaria.

Au improvizat spre deliciul publicului, Pedro Negrescu (RO) contrabas, Stanislav Palúch (SL) - vioară, Gyárfás István (HU) – chitară, Cseh Balázs (HU) – baterie.

Contrabasistul român Pedro Negrescu s-a născut la 25 aprilie 1969 la Tecuci, Galaţi şi a absolvit în 1983 Liceul de artă „George Enescu” cu specializările violoncel-pian şi Academia de Muzică „Ciprian Porumbescu” în 1995 cu specializările: regie teatru muzical, pedagogie muzicală şi jazz. În anul 1996 este admis la Hochscule der Künste din Berlin. Participă la concerte şi festivaluri de jazz, colaborează cu muzicieni de prestigiu şi reprezintă România cu propriul trio la festivalurile din Bydgoskie (Polonia), Getxo (Spania) şi Expoziţia Internaţională de la Hanovra (Germania), de asemenea, cu prilejul colaborării cu E. Y. J. O., în turneul Swinging Europe în Danemarca, Belgia, Olanda, Luxemburg, Franţa şi Germania (1999). Realizează muzică de teatru şi film.

Violonistul slovac Stanislav Palúch s-a născut în 1977 la Čadca în 1997 şi a absolvit cursurile Academiei de Muzică din Bratislava. În copilărie este îndrumat de tatăl său spre folclor iar în perioada universitară alege jazzul. Participă la concerte şi festivaluri de jazz, folclor, muzică clasică şi compune muzică pentru Ansamblul Folcloric Slovac şi muzică de film. Ca muzician de studio a înregistrat peste 40 de albume. Violonistul participă la concert cu sprijinul Institulului Slovac din Budapesta.

Gyárfás István începe prin a cânta la vioară, după care urmează Colegiul Kandó Kálmán pentru a se întoarce ulterior la muzică. În 2001 absolvă Colegiul de Muzică Liszt Ferenc şi predă chitară jazz. Este prezent în concert la diferite festivaluri şi în cluburi de jazz, concertând alături de nume mari din Ungaria: Kovács Gyula, Kőszegi Imre, contrabasiştii Pege Aladár, pianiştii Vukán György, Szakcsi Lakatos Béla, trompetistul Tomsits Rudolf, saxofoniştii Dés László, Dresch Mihály, violonistul Deseő Csaba, flautistul Török Ádám sau soliştii Berki Tamás, Bontovics Kati. Susţine concerte alături de interpreţii internaţionali de renume: Tommy Víg, Bosko Petrovic, Ed Thigpen din Oscar Peterson Trio, Ernie Wilkins de la Count Basie Bigband, Herbie Mann, trompetistul american Mike Wax, Kim Hutchcroft, Sylvain Beuf, Benny Green, Ted Rosenthal, clarinetistul Joe Murányi din grupul lui Louis Armstrong, Jimmy Woode, fost contrabasist în grupul lui Duke Ellington şi solistele Carol Cass şi Sidney Ellis.

Bateristul maghiar Cseh Balázs s-a născut la Budapesta în 1974 şi a studiat jazz la Studioul OSZK şi ulterior la MZTSZ. Din 2002 este membru permanent în trioul condus de Gyárfás István alături de care a lansat trei albume. A participat la importante festivaluri şi a concertat alături de Joe Fritz Band, Tommy Vig, Szakcsi Lakatos Béla Jr., Oláh Kálmán, Tűzkő Csaba, Johny Răducanu, Ladislav Fidri, Balázs József, Agostino Di Giorgio, Tom Young, Kósa Zsuzsa, Zsédenyi Adrienn, Makovics Dénes, Egri János, Regős István şi Bubby Chen.

Inclus în cadrul Programului KULTEA, concertul a fost găzduit de Muzeul Comerţului şi al Industriei Turistice din Budapesta bucurându-se de succes în rândul iubitorilor genului, care au urmărit cu plăcere atât "duelurile" muzicale dintre cei patru, cât şi solourile, care mai de care mai inventiv şi mai personal. Deosebită şi magică prestaţia chitaristului Gyárfás István şi muzicalitatea cu influenţe populare din interpretarea violonistului slovac Stanislav Palúch (Stano). Pedro Negrescu s-a acomodat rapid stilului celor doi, devenind în scurt timp un adevărat liant muzical.

Sâmbătă, 28 februarie 2009 „a doua cursă” a Locomotivei Jazz a oprit la Grand Cafe Cinema din Seghedin pentru a susţine de la ora 19.00 un concert similar, în formula: Pedro Negrescu (RO), Kőszegi Imre (HU) - baterie, Gyárfás István (HU) – chitară.

marți, 3 martie 2009

Cârcoteli la adresa art-workului noului single Morrissey

Vă rămăsesem dator cu detalii legate de lansarea singlelului Morrissey - ”I'm Throwing My Arms Around Paris”. Iată așadar art-workul pentru varianta vinil, care, pentru cei care nu știau conține mai departe o cămașă de hârtie. Deși unii s-au grăbit să critice maniera în care Morrissey a renunțat la imaginile scandalos-poetice de pe albumele Smiths sau chiar solo, apelând de această dată la un loc oarecum comun - Red Hot Chili Peppers au mai făcut așa ceva cu ciorapi - eu unul consider că atât această imagine, cât și coperta LP-ului au un foarte important rol estetic în desăvârșirea conceptului acestui album.

De asemenea se mai vehiculează și ideea că solistul irlandezo-britanic ar încerca în acest fel să își vândă albumul și în rândul heterosexualilor, ceea ce mi se pare o mare impostură de interpretare. Nu mi se pare Morrissey atât de disperat să își asigure pensia pe viață tocmai cu albumul care ar putea redefini profesiunea de credință a pop-artistului contemporan, fiind aici vorba de o declarație mult prea personală.

Regret sincer tristețea unuia și a altuia care, conform ”noii imagistici Morrissey” se consideră înșelați, fiind invitați public de mentorul lor să se dezică de eclectism. Eclectic Morrissey a fost numai pentru cei care nu au trăit visceral piesele sale, nu au coabitat în apropierea depresiei, a decadenței, a burlescului. Pentru toți aceștia Morrissey este probabil eclectic. Pentru restul lumii însă, sinceritate mai pur sânge ca la Morrissey nici că există, poate de aici încercările disperate de a desemantiza mesajele sale. Vecinătatea tristeții banalizează măreția acesteia.

”Share some greased tea with me...”

La câteva zile după lansarea noului album, U2 mai anunță unul până la finele anului

U2 pun la cale lansarea unui alt nou album înainte de finele anului 2009. Trupa consideră acest album ”perechea” noului album ”No Line On The Horizon”, lansat pe 2 martie, acesta din urmă fiind mult mai introspectiv și meditativ. Grupul irlandez a mai declarat că nu va renunța la tradiționala manieră de lansare a materialului în stil Radiohead. ”Instinctul meu este să mă țin lângă tipii de la companie”, a declarat The Edge către New York Times.

Trebuie fie să îți vândă albumul, fie downloadurile, indiferent de formă. Pentru a face asta, mai întâi de toate trebuie să iubești și să înțelegi muzica, iar acum cel puțin nu văd pe nimeni care să facă concurență caselor de discuri”, spune The Edge. Bono declară la rândul său: ”Sunt interesat de comerț. Scuza pentru măreție este că dacă sunt bune cântecele cer să fie ascultate, și nnu îți vei putea face niciodată auzite piesele dacă excluzi apartenența ta la o mare trupă rock 'n roll ."

Iggy Pop lansează album de jazz inspirat de Houllebecq


Iggy Pop a dezvăluit că a înregistrat un album de jazz bazat pe romanul 'La Possibilité D'une Ile' al lui Michel Houllebecq. Într-un interviu video Pop mărturisește că a luat hotărârea să înregistreze albumul intitulat ”Preliminaires” deoarece ”i se aplecase” de trupele pe bază de chitară. ”Este un album mai liniștit, cu ceva tonuri de jazz”, declară acesta.

Pop mai spune că ”acest lucru s-a întâmplat deoarece într-un anumit moment mi s- a făcut rău ascultând rifurile idioate de chitară din muzica de rahat. Și am început să ascult o mulțime de muzică din perioada New Orleans, jazz de genul Louis Armstrong sau Jelly Roll Morton ”.

Inițial Pop a fost abordat propunându-i-se să adauge piese unui documentar despre încercarea lui Houllebecq de a face film din romanul său. O piesă de pe album, intitulată 'Les Feuilles Mortes' este interpretată în franceză. ”Am făcut-o chiar pentru Franța și pentru cei care vorbesc franceză” a dezvăluit solistul. Printre piesele de pe noul album se numără și 'King Of The Dogs', despre care cântărețul spune că ar fi despre ”cât poate fi de tare să fii câine și câte clase sunt peste existența umană”.

Nico bagă maimuţa în casă

Veste mare, şocantă de-a dreptul, Nicoleta Matei, cunoscută mai curând sub numele de Nico (altă nico, nu aceea la care ne gândim cu toţii când spunem Warhol sau Lou Reed...) vrea să îşi cumpere o maimuţă. Ce să zic vestea asta m-a dat pe spate. Acum urmează bla-bla-urile, cu fiica acesteia, Alexandra, căreia îi aparţine acest moft şi care, după o căţeluşă şi câteva pisici acum vrea un cimpanzeu, sau poate chiar un urangutan. Voi aştepta cu sufletul la gură ca în cursul următoarelor două zile să fim anunţaţi de ce natura este maimuţa multvisată.

Încă o veste şocantă, fiica vedetei se interesează pe Internet ca să afle cum se îngrijeşte maimuţa din dotare. Iarăşi acestea întrec aşteptările mele, cel mai probabil fiind ca vedeta şi fiica ei să se intereseze în mediul virtual prin ce metode ar putea ucide maimuţa de îndată ce le calcă pragul. Mi-a imaginez deja pe soţul lui Nico, rămânând perplex în uşă, faţă în faţă cu noul colocatar şi exclamând placid, ca Dorel Vişan în "Occident": "Mi-aţi băgat maimuţa-n casă".

Întrebare: mai există vedete doritoare de animale? Dacă da, acum e momentul să le demascaţi, măcar să ştim cu toţii lângă ce ipochimeni trăim...

Eels vor lansa în vară "Hombre Lobo"

Eels va lansa pe data de 2 iunie 2009 un nou album intitulat "Hombre Lobo". Albumul care va conţine 12 piese este cel de-ar şaptelea aparţinând trupei, fiind înregistrat în studioul liderului trupei, Mark 'E' Everett, din Los Angeles.

Este vorba despre primul LP integral de studio al trupei după dublul album lansat în 2005 şi intitulat "Blinking Lights And Other Revelations".

Morrissey cu M de la mizerablism

A ieşit pe piaţă a 9-a confesiune Morrissey şi nu oricum, doar de dragul de a ponta încă un album ca pe un tatuaj care, în compania altora îşi pierde valoarea, ci cu bonus la purtător: fatalism incorporat. ”Years of Refusal” este update-ul unei autobiografii care după ”Ringleader of the Tormentors” părea să constituie epitaful de pe piatra funerară a celui care renunţase la machism pentru a deveni o voce anonimă din off.

Morrissey de astăzi este atât de confesiv şi de darnic în a transmite aproape contagios varianta integrală a frustrărilor, renunţărilor şi proceselor sale de conştiinţă care îl fac să afirme ”and when I die I want to go to hell” încât îmi dă ghes un gând sinistru: cu ”Years of Refusal” Morrissey şi-a încheiat decadenta sa odisee. Sper ca Mozz să nu mă audă şi să nu mă ia în serios, altfel ar fi trist pentru toţi cei care i-au urmărit traiectoria începând cu The Smiths şi până în prezent, când întregeşte o predicţie care multora le-a sunat poate teribilist atunci când enunţa ”I'm the last of the family line”.

Încă ceva referitor la stilul de pe noul album. Neschimbat. Uşor mai electronic ca până acum şi mai puţine lamentări ale vocii cu care ne-a obişnuit Morrissey, însă acest lucru este firesc câtă vreme ai de-a face cu versuri care spun totul, de genul: ”In the absence of your touch and in the absence of loved ones I have decided I'm throwing my arms around all of Paris because only stone and steel accept my love”.

ab4 se întorc în ţară după un gig de senzaţie la Budapesta

Genial, tocmai când credeam că nu mai am încotro şi nu mai mi-a rămas decât să trăiesc cu regretul că trupele româneşti bune mor şi în locul lor trebuie să mă mulţumesc cu cele mai amatoare şi mai lipsite de substanţă dintre ele, cu muzică suficient de facilă pentru a fi populare, ei bine, tocmai atunci ab4 m-a mai liniştit puţin. ab4 rezistă şi nu oricum, ci în mare forţă. S-a spus zilele trecute că ”ab4 revine”, ceea ce este totalmente fals, cei patru nefiind plecaţi nici măcar până la colţ după ţigări, semn că mai uşor s-au lăsat de fumat decât de ţinuta şi profunzimea sunetului cu care ne-au obişnuit încă de la început. Noul EP, ”Burst Into Life” este aşadar semnalul că ceva ni se pregăteşte, un soi de buzdugan al căpcăunului în uşă, pentru a vesti iminenta sa sosire.

Pe 1 martie 2009, ab4 a ieşit din România şi a cântat pe Vaporul A38, probabil cea mai importantă locaţie din Budapesta în care te duci atunci când urlă demonul din tine după muzică de calitate. Concertul a durat o oră şi jumătate (aproape dumping pentru sclifosiţii tocmiţi cu ora) piesele alese fiind în limba engleză, până spre final când au strecurat şi două piese în limba română: ”Despre o tipă” şi ”Gepilă”. Nu au lipsit ”Cold”, piesele de pe ”Broken Trust”, toate patru de pe EP şi câteva dintre cele ce ar putea intra pe noul album, al treilea LP. Despre ăstea din urmă nu pot spune decât atât: scoateţi mai repede albumul că mi-au picat cu tronc şi mă simt ca după un vis spectaculos pe care, nescriindu-l la trezire, încerc cu disperare să mi-l amintesc!

Doru, Enrico, Antonio şi Dorian au surprins plăcut câteva minute, probabil vreme de 2 piese, după care totul a devenit transă. S-a dansat, s-au distorsionat posturi, s-a cântat şi s-a bisat la greu. Probabil că dacă concertul acesta nu ar fi început la 22.30, după trupele maghiare Pauly Pilot şi Gonzo şi dacă evenimentul nu ar fi fost constrâns de ora limită 24.00 ab4 ar fi continuat să cânte, căci a fost evident că altceva nu le poate condiţiona prestaţia.

Gonzo de asemenea mi s-a părut fantastică atât mie cât şi celor de la ab4, dar acest lucru nu pot spune că a avut o prea mare relevanţă, piaţa muzicală din Ungaria fiind mult mai demnă, comparativ cu a noastră. După concert i-am lăsat pe ab4 şi Gonzo la o bere, în perspectiva că, poate, înaintea lansării celui de-al treilea LP ab4 ar putea cânta la Bucureşti încă o dată alături de Gonzo.

De 1 martie, ce coincidenţă, Institutul Cultural Român din Budapesta a explodat de primăvară, şi cum altfel decât apelând la serviciile maeştrilor de ceremonie responsabili de ”Burst Into Life”. Astăzi cei patru de la ab4 au revenit fizic în România.

Green Day produşi de omul din spatele Nirvanei

Cei de la Green Day lucrează la un nou material împreună cu Butch Vig, fostul producător al celor de la NIRVANA şi baterist al trupei Garbage, relatează Shirley Manson, solista Garbage.

Întrebată dacă Garbage vor înregistra un material nou Manson a spus: "Să fiu sinceră, nu ştiu. În momentul ăsta facem fiecare altceva. Butch îi produce pe Green Day, e ocupat, aşa că vom mai vedea. "

Green Day au mai lansat anul trecut albumul "Stop, Drop and Roll" sub denumirea de Foxboro Hot Tubs, ultimul lor album sub titulatura de Green Day fiind "American Idiot", lansat în 2004.

Glasvegas şi Corul Contentus din Braşov, albumul special de sărbători

Glasvegas este probabil una dintre cele mai apreciate trupe ale momentului, debutul cu albumul omonim din 2008 fiind unanim înregistrat ca un real succes. Interesant este că la doar câteva luni după lansarea albumului, mai concret pe 1 decembrie 2008 cvartetul scoţian a lansat un minialbum de sărbători intitulat "A Snowflake Fell (And It Felt Like a Kiss)". Înregistrate în decurs de 10 zile în Braşov, cele şase piese au fost oferite şi ca bonus CD alături de albumul de debut.
Cei care aşteptau atmosfera estivală de Crăciun au toate motivele să fie indispuşi deoarece cei patru de la Glasvegas au vrut mai mult de atât. Prima piesă este "Careful What You Wish For", iar printre celelalte piese se mai numără şi "Please Come Back Home" şi piesa care dă titlul albumului. Acesta se încheie cu o adaptare a celebrului colind "Silent Night", cântat atât în engleză, cât şi în română, de Glasvegas şi de membrii români ai Corului Concentus. Albumul a fost înregistrat în întregime la Biserica Sfântul Nicolae din Braşov. Despre această din urmă piesă criticii opinează în unanimitate că este un adevărat succes, cu atât mai mult cu cât colaborarea corului cu trupa scoţiană este una neaşteptată.

Robbie Williams promite să se alăture celor de la Take That

Robbie Williams a declarat presei că i-ar plăcea să se alăture foştilor săi colegi de la Take That. Această declaraţie vine la scurtă vreme după ce fostul membru al trupei britanice, Gary Barlow a spus că nu e decât o problemă de timp până când Williams li se va alătura. "Mi-ar plăcea să fac din nou parte din trupă" a scris Williams pe blogul său, "însă mai am încă nişte treburi nerezolvate."


Solistul a mai spus că simte lipsa colegialităţii din trupă, lucru inexistent atunci când cânţi solo. "Cel mai mult m-a impresionat distracţia din sânul trupei. Este mult mai plăcut când eşti într-o gaşcă. Încă de când am plecat de la Take That mi-am dorit să când într-o trupă. Ne-am întâlnit destul de des între noi pe timpul verii, a fost uimitor, iar de când ne-am despărţit ne-am maturizat mult, cu toţii. Sunt încântat să spun că diferendurile pe care le-am avut au dispărut cu desăvârşire."

"În semn de omagiu mi-am tatuat pe braţul dreptul simbolul Take That. Sunt mândru că îi cunosc pe băieţi şi sunt mândru că am făcut parte dintr-o trupă."

Madonna cea neruşinată şi cu prihană

Cardinalul romano-catolic Jorge Medina, acum ieşit la pensie, dar care în 1992 interzicea concertul din Chile al celor de Iron Maiden pe motiv de satanism, dar care nu s-a ferit să îi dedice o slujbă dictatorului Pinochet a criticat-o de curând pe "neruşinata" Madonna, acuzând-o că promovează "gânduri necurate". Este vorba despre turneul Material Girl, care în 10 decembrie 2008 a poposit şi în Chile.

"Femeia aceasta vine aici şi fără pic de ruşine provoacă un entuziasm nebun, un entuziasm al poftelor, al gândurilor perverse, al gândurilor necurate", a declarat Medina celor de la Associated Press. Madonna a susţinut două concerte în Santiago, capitala statului Chile, la care au participat câte 60.000 de spectatori. La începutul săptămânii trecute Madonnei i s-a dat câştig de cauză într-un proces împotriva tabloidului britanic Mail on Sunday, care a publicat fotografii de la nunta acesteia cu regizorul britanic Guy Ritchie, ce a avut loc în urmă cu opt ani. În prezent Madonna este divorţată de acesta.

Smashing Pumpkins tinde să devină un exponat într-un muzeu de ciudăţenii

Solistul trupei Smashing Pumpkins, Billy Corgan a mărturisit că trupa nu va mai lansa nici un alt album în viitor. Corgan a recunoscut că parţial vina îi aparţine reacţiei negative de după lansarea din 2007 a albumului "Zeitgest". Acesta a declarat către The Chicago Tribune: "Am terminat cu el['Zeitgeist']. Nu mai are nici un rost. Oamenii nici măcar nu îl ascultă. Îl pun pe iPod, parcurg cele două single-uri şi sar peste restul." Cu toate acestea Corgan a mai spus că în ciuda faptului că nu vor mai înregistra noi albume fanii vor putea mai departe să asculte piese noi din partea trupei.

"Principalul nostru rol acum este să devenim o trupă de single-uri. Vom fi mai departe fecunzi, dar sub o altă formă". De asemenea Corgan a mai spus că trupa va înceta să mai concerteze în locaţiile tradiţionale. "Nu vom mai face niciodată show-uri de proporţiile celor în care încercam să cucerim ditamai publicul şi să echilibrăm trecutul cu prezentul. Vom susţine concerte mici şi vom face exact ce vrem, renunţând să mai cântăm după catalog. Vom fi ca o trupă nouă care nu poate trăi din amintiri. Nu sunt prost. Vreau ca oamenii să se simtă bine cu ceea ce facem noi."

Corgan a avut grijă să îi atace pe cei care au acuzat Smashing Pumpkins pe motivul că s-ar fi reunit pentru bani. "Mă supără ideea că noi am fi terminaţi. Nu am revenit pentru bani, am revenit pentru a fi din nou mari. M-a supărat să citesc că unii cred că suntem terminaţi, că nu mai avem viitor. Ieşiţi afară, nu vă vrem. Nu am fost niciodată acest gen de trupă. Acea trupă veselă. Am reînceput de unde am încheiat. Nu suntem un grup de pensionari care cântă şlagăre vechi."

Făcând referire la destrămarea trupei din 2000, Corgan nu l-a iertat pe fostul chitarist, James Iha despre care a mărturisit: "Adevăratul motiv din spatele destrămării era Iha care mă scotea din sărite. Era atât de cârcotaş şi de plin de energie negativă. Pur şi simplu mă scotea din sărite. "

Fish de la Marillion se retrage din muzică, suspect de cancer

Fish, fostul solist al celor de la Marillion a fost obligat să se retragă din muzică pentru cel puţin şase luni, urmare a faptului că este suspect de cancer. Pe blogul său Fish a declarat că în luna iulie a fost diagnosticat cu "o înmulţire suspectă de celule" pe una dintre corzile sale vocale. În prezent solistul aşteaptă rezultatele analizelor care vor da un răspuns cu privire la pensionarea sau retragerea din muzică doar până în 2009.

"Renunţ la muzică cel puţin pentru şase luni. Mi-ar plăcea să cred că voi putea să fiu prezent la câteva festivaluri în vara lui 2009, cu toate acestea până în 2010 nici nu se pune problema vreunui turneu prestabilit. Cât despre un nou album, nimic până la finele anului viitor. Totul depinde de ce se va întâmpla în viitoarele săptămâni."

Fish a mai declarat: "Cu toată sinceritatea, am 50, am fumat, băut, mi-am trăit spontan viaţa, am susţinut circa 1700 concerte în 27 de ani şi am dat probabil de trei ori mai multe interviuri. Este ca şi cum ai sta pe M1 şi ai aştepta să nu fii lovit de o maşină".